airco merken
Een airconditioning of simpeler airco is hedendaags, modern en milieuvriendelijk. Een groot misverstand is dat een airconditioning installatie alleen dient om te koelen. Mis! Airco’s worden ook gebruikt voor klimaatregeling en ventilatie. Er bestaat een breed gamma aan merken, die airconditioning systemen plaatsen. Het éne merk is al bekender dan het andere. Momenteel zijn de grootste spelers op de markt de volgende merken: we bespreken hier de grootste. Om te beginnen hebben we Daikin, Mitsubishi, en Samsung. Daarnaast bespreken we ook airconditioningsmerken zoals LG, Toshiba en Panasonic. Elk airco merk heeft een eigen voordeel. Denk maar aan design, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid enzovoort.

Waarom is een goede airconditioning belangrijk?

Als we het over een airco in een woning hebben, zorgt deze installatie voor een opname van schadelijke stoffen. Een woning mag dan goed geïsoleerd zijn, het nadeel is dat er ongezonde stoffen aanwezig blijven. Een goede airconditioning neemt de ongezonde stoffen op. Door luchtreinigingsfilters worden deze stoffen omgezet in gezonde lucht. [lees meer over airco en gezondheid]

Een airco in de slaapkamer

Niet onbelangrijk is een goede, gezonde nachtrust. Daarom worden er in slaapkamers veelal airco’s geplaatst. Kiezen voor het juiste type airconditioning hangt uiteraard af van de grootte van uw slaapkamer. Hebt u bijvoorbeeld een kleinere slaapkamer, ongeveer 70m³, dan volstaat een airco installatie van een 2,5 kW. Is de kamer groot, laat ons zeggen een 170m³ dan hebt u een airconditioning nodig van een 5 kW. Het is aangewezen om een offerteaanvraag te doen en zo tot 3 offertes te krijgen en deze te vergelijken. Buiten de grootte van de kamer is een keuze maken van de juiste airconditioning afhankelijk van wat u wil. Design en luxe horen daarbij. Laat een erkende dealer mee de juiste keuze bepalen voor uw airco.

Daikin

daikin aircoEén van de beste airco merken is Daikin. Dit merk geeft aan dat zij de gunstigste energie labels op de markt hebben. Door gebruik te maken van de inverter-technologie wordt uw verbruik gereduceerd met liefst 30%! Wat is nu een inverter? Deze technologie zit in de buitenunit. Het voordeel is dat de airco uw gewilde temperatuur snel bereikt wordt. Lagere opstarttijd (1/3), een gereduceerd stroomverbruik tot wel 30% en geen temperatuurschommelingen, om er enkele te noemen. De hoofdzetel van Daikin bevindt zich in Herentals. [website Daikin]

Mitsubishi

mitsubishi airconditioningNaast de airconditioning installaties van Daikin, is Mitsubishi ook één van de grootste en bekende spelers op de markt. Gevestigd in Loppem, maar heeft zeer veel dealers. Mitsubishi gaat er prat op dat hun airco’s een mooi design hebben, zeer efficiënt en bovendien stil. Een airconditioning om te overwegen voor uw slaapkamer. Tot slot hebben ze een uitgebreid gamma toestellen, zowel voor verwarming, koeling, ontvochtiging en filtering.

LG

lg aircoBekend in gans de Benelux, maar ook wereldwijd. LG maakt ook gebruik van de inverter-technologie. Bovendien zijn LG airconditioning systemen in het bezit van een luchtzuivering technologie waar zij een patent op hebben. Wat zeker ook belangrijk is, is de reclame die deze firma u biedt voor wat betreft een uitgebreide klantenservice en een deskundig advies. LG staat ook niet stil. Zij blijven werken aan constante verbetering van hun airco’s. We kunnen afsluiten met de vermelding dat LG airco’s energiezuinigheid uitstralen. Daarvoor maken ze gebruik van de zogenaamde Active Energy Control technologie.

Samsung

samsung aircoinstallateurSamsung is een Zuid-Koreaans merk, met hoofdzetel in Seoel. Doordat zij één van de bekendste en grootste merken zijn, blinkt Samsung uiteraard ook uit in airconditioning. Samsung is van alle markten thuis, van eenvoudigere toestellen zoals de single split unit tot de meer uitgebreidere airco’s, met meer apparaten aangesloten op één buitenunit. Daardoor is het aanschaffen van een airco-installatie van Samsung zeker te overwegen.

Toshiba

toshiba aircoDan hebben we de airco’s van Toshiba. Jarenlange ervaring voor onder andere airco-systemen. U komt de Toshiba installaties overal tegen. Dit gaat van een eenvoudige woning tot bedrijven, scholen en is ook bekend bij horecazaken. En dat komt niet alleen door hun uitgebreide gamma zoals de single split modellen, free joint multi systemen (dient om meerdere airco’s aan te sluiten op 1 buitenunit), de Digital Variable Multi Systeem (zeer hoge rendementen), de Chillers (een energiezuinig systeem), maar ook door de grootste aanbieding van besturingen. Deze besturingen zorgen ervoor dat ze niet moeilijk te hanteren zijn en dit spreekt de gebruiker aan.

Panasonic

panasonic airconditioningOok Panasonic is geen onbekende. Zij bieden ook airconditioning systemen aan waardoor er ook 5 binnenunits op 1 buitenunit aangesloten kunnen worden. Verschillende modellen beschikbaar. Panasonic biedt ook compacte en mooie toestellen aan. Het is een Japans merk en de airco’s kunnen gebruikt worden door zowel particulieren als bedrijven. Het bedrijf maakt ook reclame voor hun stilte. Innovatief als Panasonic is, zoeken zij constant naar verbeteringen.

Minder betalen voor het laten plaatsen van een airco?

Uit onderzoek is gebleken dat het vergelijken van offertes loont. Vergelijk de offertevoorstellen van 3 verschillende airco installateurs uit Antwerpen via onze service. Geheel gratis en het verplicht u tot niets. Het kost slechts 2 minuten van uw tijd om ons contactformulier in te vullen.