Wilt u een airconditioning systeem laten plaatsen in Olmen door een betrouwbare airco installateur? Dan zit u hier goed! Wij zijn een netwerk van betrouwbare airco installateurs die door heel Vlaanderen werkzaam zijn. Het voordeel van onze offertedienst is dat u met 1 aanvraag tot 3 bedrijven uit uw streek kan vergelijken op prijs en voorwaarden. Dit is geheel kosteloos en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Omdat de bedrijven met wie wij participeren weten dat er waarschijnlijk nog 2 andere bedrijven u een prijsvoorstel gaan doen zullen zij voor u een offerte opstellen met een scherpe prijs. Door te vergelijken kan u dus aardig wat geld besparen.

Vraag vandaag nog tot 3 offertes aan van airco installateurs uit uw streek!

airco Olmen
Airconditioning
De bedrijven uit ons netwerk zijn gespecialiseerd in het monteren van airco´s en alle andere zaken rondom klimaatbeheersing.
Klimaatbeheersing
Onze partners bieden duurzame en besparende klimaatregeling aan voor zowel de zakelijke als de particuliere markt.
Vind een vakman
Kom via onze service in contact met een professionele en betrouwbare partner in klimaatbeheersing en airconditioning.

Wat is een airconditioning?

Airconditioning, ook wel klimaatregeling genoemd, is simpelweg het reguleren van de lucht in binnenruimtes zoals in een kantoor, huis of auto. Airconditioning duidt ook op de apparatuur die gebruikt wordt voor het reguleren. De meeste gangbare naam voor deze apparatuur in Vlaanderen is airco.

Met een airco kan u de temperatuur en de luchtvochtigheid in Olmen op een aangenaam niveau worden gereguleerd. Dit is natuurlijk vooral van belang als het buiten onaangenaam warm of koud is. Een belangrijk detail dat veel mensen niet weten is dat door middel van een airco de lucht ook gezuiverd kan worden door een filtersysteem dat vaak is ingebouwd.

Functies van complete airconditioningsystemen:

 • Koelen
 • Verwarmen
 • Luchtvochtigheid reguleren
 • Ventileren
 • Filteren
airconditioning Olmen

Werking airconditioning

Een airco zuigt warme lucht uit de ruimte die gekoeld moet worden, koelt deze lucht en blaast deze vervolgens weer de kamer in. De warmte wordt naar buiten afgevoerd. Door de afkoeling ontstaat condens waardoor ook de luchtvochtigheid afneemt. Er zijn in principe twee verschillende type airco’s. Het monosysteem bestaat uit één apparaat dat warme lucht via een slang naar buiten afvoert. Het nadeel van dit systeem is dat er dan vrijwel altijd warme lucht ook weer de kamer instroomt bij de opening. Bij een splitsysteem is de airconditioner opgesplitst in een binnen- en een buitendeel. Deze twee delen zijn natuurlijk via een slang met elkaar verbonden om de lucht te verplaatsen. Een voordeel van een splitsysteem is dat deze vrijwel altijd minder lawaai maakt dan een monosysteem. Ook heb je bij dit systeem geen last van warme lucht die bij de opening naar binnen stroomt waardoor dit systeem in principe beter en vooral sneller werkt dan een monosysteem. Zo doet een splitsysteem er gemiddeld zo’n 4 minuten over om een ruimte van 36m3 van 35 naar 30 graden te koelen en doet een gemiddeld monosysteem hier 8 minuten over.

Voordelen airconditioning

Airconditioners kunnen meer dan alleen maar koelen. Vrijwel alle airco’s ontvochtigen ook de lucht en sommige modellen hebben hier zelfs een speciale stand voor. Naast het koelen van de ruimte kunnen veel airconditioning systemen de ruimte ook verwarmen. Naast het koelen, verwarmen of ontvochtigen van de ruimte zorgt een airconditioner voor een goede ventilatie voor de ruimte. Vrijwel alle systemen hebben een speciale functie om ze alleen als ventilator te gebruiken. Ten slotte zijn er veel modellen die zeer goed dienst kunnen doen voor luchtreiniging. Zo kunnen er extra filters worden geplaatst om de lucht goed te zuiveren. Op deze manier kunnen nare luchtjes worden weggefilterd, maar ook rook kan hiermee uit de kamer worden verwijderd. Ideaal voor uw huis of kantoor in Olmen!
split unit airconditioning

Aircosystemen

De meest voorkomende airco is de split-unit airconditioning. Deze bestaat, zoals de naam al aanduid, uit twee aparte delen: een deel aan de binnenkant van de muur waar koele lucht uitkomt, en een unit aan de buitenkant van het huis waarin de koelvloeistof afkoelt. Dit type moet worden gemonteerd op uw huis in Olmen, zowel aan de binnenzijde als aan de buitenkant. Daarnaast zijn er nog vele andere types, maar op deze pagina bespreken wij vooralsnog alleen de split unit, mobiele airco, airco zonder buitenunit en waterpomp. In de toekomst wordt dit aangevuld met meer aircosystemen en prijzen. Wilt u nu de prijs voor het laten plaatsen van een airconditioning weten? Vraag vrijblijvend offertes aan via ons offerteformulier.

Split unit airconditioning

Zoals de naam al doet vermoeden is een split-unit systeem een airconditioning systeem dat is opgedeeld in twee aparte delen. Het ene deel waar de koelmotor zit wordt buiten aan de gevel of op het dak gemonteerd. Het andere deel waar de koude lucht uitkomt wordt binnen in de ruimte gemonteerd die gekoeld moet worden. Op onze home pagina heeft u al kort een introductie kunnen lezen en een aantal voordelen van een airconditioning gehoord. Uit onderzoek is gebleken dat mensen beter presteren als de temperatuur aangenaam is. De specifieke voordelen van een split unit airco zullen hier beneden worden benoemd. Er zijn verschillende soorten airco binnensystemen waaruit gekozen kan worden bij een airco installateur uit Olmen. De meest voorkomende zijn een plafond airco, vloer airco en cassette airco. Ook is het mogelijk om een multi split airconditioning systeem aan te leggen. Hierbij worden meerdere binnenunits in verschillende kamers aangesloten op een buiten deel.

airco installateur Olmen

De voordelen van een split-airco systeem

Met een split-unit systeem kunt in tegenstelling tot de meeste mobiele airco’s zowel verkoelen als verwarmen, hierdoor kunt u het hele jaar gebruik maken van het klimaatbeheersing systeem in Olmen. Een ander groot voordeel ten opzichte van de mobiele variant is dat hij compact is en aan de muur hangt of in het plafond is geïntegreerd. Doordat deze versies vaak professioneler zijn kunnen ze ook beter de lucht reinigen met actieve filters. Doordat het deel met de koelmotor buitenshuis is geplaatst heeft u veel minder last van geluidsoverlast. Tenslotte bespaart u aanzienlijk op uw stookkosten in het voor- en najaar. Als u de airco namelijk als (bij) verwarming in Olmen gebruikt hoeft u veel minder aanspraak te maken op uw reguliere CV-installatie. Een airco verwarmt de lucht namelijk veel sneller dan een centraal verwarmingssysteem en werkt op stroom i.p.v. gas. Dit scheelt u een hoop geld, waardoor een airco zich in de loop der jaren terugverdiend.

Een split-airco voor uw kantoor, woon- of slaapkamer installeren

Dit klinkt als een behoorlijke klus, maar in de praktijk valt dit reuze mee. De meeste mensen schakelen hiervoor een airco installateur uit Olmen in. Bent uzelf een handige doe-het-zelver? Dan kan u het ook prima zelf proberen. Voordat u een keuze maakt is het natuurlijk wel belangrijk dat u goed weet wat u precies nodig heeft. U dient een keuze te maken of u een vloer airco, plafond airco of cassette airco in uw ruimte wilt. Elke vorm heeft zijn voor- en nadelen.

Wandairco: eenvoudige installatie en zeer voordelig!

De wand airco’s zijn de ideale optie voor het koelen en verwarmen van kleine- tot middelgrote ruimtes. Vandaar dat een airco installateur deze veel plaatst in woonkamers, slaapkamers en natuurlijk op kantoren.

Plafondairco: ideale luchtverdeling!

Plafond airco’s hebben een grote(re) capaciteit en kunnen centraal in een ruimte worden geplaatst. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor kantoren en grote ruimtes in Olmen.

Inverter airco’s: energiezuinig en fluisterstil!

Een airco met de inverter technologie past het vermogen aan de omstandigheden aan, waardoor er energie wordt bespaard. Hierdoor wordt een hoger rendement en een grotere capaciteit bereikt.

Mobiele Airco

Een andere veelvoorkomende type airconditioning is de mobiele variant. Deze heeft de twee delen van een split unit in één apparaat gecombineerd en is gemakkelijk te verplaatsen. Daarnaast hoeft het apparaat niet gemonteerd te worden en voert de warme lucht via een luchtslang naar buiten. Dit type airconditioning is een stuk goedkoper en daarom wordt deze ook meer verkocht dan de vaste airco. Deze variant is in alle lokale elektronicazaken in Olmen te koop voor een prijs van ongeveer €200,-. Meer lezen over de mobiele airco? Wij hebben er een heel artikel aan gewijd! (link)

Luchtgordijnen: ideaal voor retail

Luchtgordijnen worden geplaatst bij deuren die het hele jaar open moeten staan. Een open deur nodigt mensen eerder uit om naar binnen te komen. Met een luchtgordijn kunt u dus meer omzet in Olmen genereren. De redenen hiervan zijn:

 • Een geopende deur nodigt mensen uit.
 • Het comfortabele binnenklimaat houdt mensen langer in uw winkel.
 • Er kan onbelemmerd verkeer plaatsvinden bij de deur(en).
 • Minder geluid van het straatverkeer.
 • Geen naar binnen vliegende insecten.
 • Groter beschikbaar vloeroppervlak.
luchtgordijnen Olmen

Luchtgordijn: lagere kosten

Met een luchtgordijn heeft u minder kosten. Er gaat geen warmte of koelte verloren door de geopende deur, er is dus geen energieverlies. Minder energiekosten door het luchtgordijn te laten koelen en verwarmen met warmtepomp (DX) techniek.

Voordelen van het DX Luchtgordijn

Een DX luchtgordijn volstaat in kleinere winkels om de gehele winkel te kunnen koelen of verwarmen. In grotere winkels kan de benodigde capaciteit worden verminderd met 65% van de capaciteit van het luchtgordijn.
airco zonder buitenunit

Airco zonder buitenunit

Door de bewezen energiezuinige inverter techniek toe te passen in de nieuwe generatie watergekoelde condensingunits wordt er bezuinigd op de energie- en waterkosten. Daarnaast is het geluidsniveau van de condensingunit aanzienlijk verminderd door de stille inverter techniek. Deze watergekoelde condensingunits hebben het voordeel dat er met korte leidinglengtes gewerkt kan worden. Een installateur biedt vaak de keuze uit verschillende binnenunits zoals: wandmodellen, cassette-, plafond- en kanaalmodellen.

Wanneer en waar toepasbaar?

Een watergekoelde condensingunit biedt uitkomst als u geen buitenunit kunt of mag plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan monumentale panden, appartementen, winkelcentra of boten.

Nieuwe technologie: automatische reiniging en energiebesparing

De nieuwste airconditioningsystemen zijn voorzien van een automatisch filter reinigingssysteem. Na elke 50 of 100 werkingsuren zullen de filter automatisch gereinigd worden (dit is instelbaar op de afstandsbediening). Hierdoor zijn de filters altijd schoon en worden schone filters en een energie zuinige werking gegarandeerd. Per jaar kunt u tot 25% besparen op uw energiekosten. Deze unit is uitermate geschikt voor bedrijven in de retail. De aangezogen lucht wordt bovendien geconditioneerd door middel van UV-licht. Vuil en stof worden gedesinfecteerd en hierdoor is de ruimte altijd in de juiste conditie. Vraag een airco installateur uit Olmen naar de prijzen!

Volledig gelijkstroom bespaart energie

Door het vervaardigen van volledig gelijkstroom motoren is de het energieverlies beperkt en de opname van elektriciteit substantieel verminderd. De hoogste draaistand van de fanmotor is afgenomen en energie wordt bespaard door de luchtstroom te beperken.

Airco merken

Wanneer u op zoek bent naar een airconditioning systeem voor in uw huis of bedrijf in Olmen is het verstandig om naar het merk airco te kijken. Net zoals in elke andere branche zijn er de ‘goedkope merken’, dit zijn vaak de low-budget fabrikanten en de nieuwe, onbekende merken die een naam voor zichzelf proberen op te bouwen. Naast de goedkope merken zijn er ook de ‘A- en B-merken’, dit zijn meestal fabrikanten van airconditioning systemen die al jaren meegaan en veel bekendheid hebben. In het het onderstaande overzicht hebben we 3 merken uiteengezet. De airco installateurs uit ons netwerk kunnen bijna alle merken leveren!

daikin airconditioning

Daikin

Daikin is een wereldspeler op het gebied van klimaatbeheersing en klimaatregeling. Het Europese hoofdkwartier is gevestigd in Oostende en hebben productiefabrieken in Tjechië, Duitsland en Turkije. Daarnaast zijn ze ook nog actief in het Midden-Oosten en Afrika. Het productassortiment van Daikin is divers te noemen; van een lucht/water en lucht/lucht warmtepomp tot hybride warmtepomp, het in 2016 gelanceerde Sky Air airconditioningsysteem, luchtbehandelingskasten en luchtventilatie, VRV-systemen, koudwatermachines, biddle-luchtgordijnen en besturingssystemen die zowel online als offline het klimaat in de huis of bedrijf kunnen regelen. Deze oplossingen heeft Daikin bedacht voor retail, hotels, grote gebouwen, kantoren, industrie, technisch, sport, recreatief gebruik en natuurlijk voor in de woning.

mitsubishi airconditioning

Mitsubishi

Mitsubishi is het bekende ‘auto-merk’ voor veel mensen. Zij zijn echter veel groter dan alleen de productie van auto’s. De afdeling Mitsubishi Electric omvat onder andere airconditioning systemen. In 2010 hebben zij de handelsactiviteit overgenomen van een firma in België, waardoor zij plotsklaps een gevestigd waren in ons land. Mitsubishi produceert lucht/water en lucht/lucht warmtepompen voor in de winkel als wel in huis. Het Lossnay ventilatiesysteem dat zij in productie hebben is 100% energie-efficiënt en beschikbaar in een kanaal- en wandunit voor commercieel en residentieel gebruik. Voor grote gebouwen heeft Mitsubishi 2 oplossingen bedacht: de City Multi VRF en de City Multi HVRF systemen, waarbij de laatste een hybrid met revolutionair 2-pijpssysteem is voor verkoelen en warmte afgeven.

lg airconditioning

LG

LG is een bedrijf dat zijn oorsprong kent in Zuid-Korea en één van de grootste spelers is in de branche van elektronische en huishoudelijke goederen en ook een redelijk marktaandeel bezit in de mobiele telefonie. Zij produceren en leveren een breed gamma aan producten waaronder televisies, wasmachines, koelkasten, ovens, stofzuigers en mobiele telefoons. LG levert ook airco’s en warmtepompen. De producten levert niet veel producten in dit segment, maar de systemen die zij afleveren zijn van hoge kwaliteit en hebben een stijlvol design. Hierbij richten zij zich meer op het gebruik voor in huis dan in grote gebouwen en kantoren. De aircosystemen die zij tijdens dit schrijven leveren zijn genaamd: Artcool en verkrijgbaar in 3 verschillende versies. Zij hebben één service center in Zaventem.

samsung-airconditioningsamsung airconditioning plaatsen

Samsung

Wie Samsung airconditioning zegt in de BENELUX, moet eigenlijk op zoek gaan naar Ambrava. Zij zijn de importeurs en distributeurs van Samsung airconditioning systemen in deze regio. Het zijn ook hun installateurs die de toestellen voor u installeren.

Samsung heeft een ruim assortiment airco’s. Zo bieden zij:

 • Single Split modellen aan
 • Free Joint Multisystemen
 • DVM’s, Chillers (vooral in trek sedert het verbod van 1 januari 2015 op het gebruik van R22) en de Eco Hunting systemen
Samsung heeft voor elk doeleinde een airconditioning!

De vestiging is gelegen in de Brecht.

toshiba airco installatie

Toshiba

De geschiedenis van Toshiba airco’s, van oorsprong uit Japan, is reeds begonnen in 1939. De airconditioningtoestellen werden ontwikkeld door twee Japanners. De eerste huishoudelijke airco kwam op de markt in 1953. In snel tempo werd er een uitgebreid assortiment Toshiba airco’s op de markt gebracht, gaande van:

 • Single Split modellen voor 2 tot 5 ruimten, op de markt sinds 1961
 • Multi split systemen voor meer dan 5 ruimten
 • Verplaatsbare airconditioners sinds 1968
En zo ging het in stijgende lijn. Dit maakt van Toshiba een betrouwbare airco, want door de jaren heen produceerde het merk tal van aircosystemen. Toshiba heeft een vestigingsadres in Asse.
panasonic airco systemen

Panasonic

Een ander betrouwbaar merk voor airconditioning is Panasonic. Ook Panasonic vindt zijn oorsprong in Japan. Vooraleer er een installateur uw airco komt plaatsen, wordt op verschillende criteria onderzocht welk model het best bij uw noden past. Zo zijn het energielabel, het type en de prijs belangrijk. Panasonic rekent zelfs per aantal m³ uit welke airco u nodig heeft.

Panasonic levert een waaier aan modellen en mogelijkheden. Dit gaat van wandmodellen, vloermodellen, casettemodellen tot multisystemen. De installateurs zorgen voor een correct onderhoud en na-service. Panasonic garandeert het gebruik van het allernieuwste koelmiddel R32.

Het beste contactadres voor info over Panasonic airco’s is in Nieuwe Tonge.

fujitsu airconditioning installateur

Fujitsu

Fujitsu airconditioning, gevestigd in Zaventem, levert eveneens een compleet gamma aan airco’s. Fujitsu levert zowel huishoudelijke apparaten als airco-systemen voor bedrijven. U krijgt – al naargelang de situatie – een advies op maat van de installateurs. Zij garanderen eveneens een correct onderhoud van uw toestellen.
Hierbij een overzicht van de beschikbare apparaten:

 • wandmodel: eenvoudig te plaatsen, geen al te grote afbraakwerken.
 • casettemodel: deze airco wordt in uw valse plafond geplaats. Hierdoor wordt dit model dan ook plafondmodel genoemd.
 • inbouwmodel: ideaal om te laten inbouwen in een “verborgen ruimte”. Het enige zichtbare bij dit model is het rooster
 • vloermodel: geplaatst onder het venstertablet.
cooper hunter airco

Cooper & Hunter

Misschien niet zo bekend, maar Cooper & Hunter heeft reeds meer dan 20 jaar ervaring in het plaatsen van airconditioningsystemen. Cooper & Hunter is actief in Europa, Amerika en andere landen. Zij kunnen de grootste internationale certificatienormen voorleggen en hebben in hun assortiment steeds de nieuwste, elegantste modellen en bieden de best mogelijke service. Cooper & Hunter levert ook airco’s aan particulieren en bedrijven.

Verschillende soorten modellen zijn:

 • Split airco’s
 • Multi airco’s
 • Monoblock airco’s
 • Warmtepomp installaties
Contact met Cooper & Hunter kunt u het best opnemen in Nederland. Ze zijn namelijk gevestigd in Kampen.
tristar mobiele airco

Tristar

Het bedrijf Tristar levert u onder andere mobiele airconditioningstoestellen. Zij opereren vooral met online webshops. Een voordeel hiervan is dat Tristar overal ter wereld te vinden is. Tristar staat voor een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Dit neemt niet weg dat ze staan voor toegankelijkheid. Dit betekent prijs – ontwerp en beschikbaarheid. Tristar is ook van mening dat goede kwaliteit altijd betaalbaar moet zijn. De airco’s die zij installeren zijn eenvoudig in gebruik.

De producten van Tristar worden geregeld beloond met “Best tested” predicaten. Eén ding geeft Tristar mee: is uw product niet voorradig in de gekozen web-winkel, wordt u doorverwezen naar een shop die de producten wel heeft.

De best verkochte mobiele airco van dit moment is:

 • Tristar AC-5477

warmtepomp Olmen

Alternatief voor een airconditioning: een warmtepomp systeem

Het warmtepompsysteem is gebaseerd op de werking van de warmtepomp en is een installatie waarmee u in uw eigen warmtebehoefte kunt voorzien. De warmte die de warmtepomp onttrekt aan de buitenlucht kan worden gebruikt voor verwarming van ruimtes, maar ook voor de verwarming van sanitair water. Verlaag uw energiekosten in Olmen en draag bij aan een beter milieu.

Voordelen van een warmtepomp

 • Bespaar tot 60% door te verwarmen met een warmtepompsysteem.
 • Verlaag de CO2 uitstoot met 60% tot 70%.
 • Verkoeling door warmtepomp, maakt airconditioning overbodig.

Hoe werkt een warmtepomp of heatpump?

Het principe van een warmtepompsysteem is dat er warmte uit de luchtstroom wordt opgenomen (‘atmosphere’) en deze door middel van elektriciteit (‘power input’) omgezet in warmte (‘heat output’).

Het rendement van wordt uitgedrukt in COP: Coefficient Of Performance.

airco plaatsen Olmen

Lucht/lucht warmtepomp

De lucht/lucht warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke verwarmingsinstallatie. De Variable Refrigerant Flow (VRF) systemen kunnen dienen als hoofdverwarming, maar ook aangesloten worden op vloerverwarming systemen. Er bestaan drie verschillende uitvoeringen: een tweepijps mini VRF-systeem geschikt voor het koelen of verwarmen van woningen en kantoren. Een tweepijps VRF-systeem voor het koelen of verwarmen van gebouwen. Het nieuwe VRF VR-II-systeem is geschikt voor het gelijktijdig koelen en verwarmen van verschillende ruimtes.

Lucht/water warmtepomp

Door het verwarmen met een lucht/water warmtepomp bespaart u 33% tot 41% ten opzichte van een CV-installatie. Dat drukt uw energierekening in Olmen enorm. Dit type warmtepomp kan koelen en verwarmen. U kunt het systeem aansluiten op radiatoren, ventilatorconvectoren (fancoil units), vloerverwarming en zwembadverwarming. Tevens kunt u er sanitair water mee verwarmen. Doordat u ook kunt koelen met de warmtepomp, heeft u geen aparte airconditioning installatie in Olmen nodig. De opwekking van energie door middel van een lucht/water warmtepomp is CO2 neutraal en maakt u niet langer afhankelijk van fossiele brandstoffen. Net als bij airconditioning systemen heeft u de keuze tussen monobloc en split lucht/water warmtepompen.

koeltechnieker Olmen

De beste airco installateurs

Geen zorgen, wij staan er op deze website voor garant dat we u alleen maar voorstellen aan airco specialisten uit Olmen die bewezen hebben de beste kwaliteit en service te leveren. Ze beschikken over uiterst vakkundig personeel waarvan u tevens een meedenkende en betrokken houding kunt verwachten. Samen met u gaan ze graag op zoek naar de beste airco oplossingen voor uw woning of bedrijf. Ook voor wat betreft de prijs komen we u graag tegemoet door u de mogelijkheid te bieden een vrijblijvende en gratis offerteaanvraag te doen. Het kost slechts 2 minuten om uw gegevens in te vullen, vervolgens brengen wij u in contact met maximaal 3 airco installateurs werkzaam in Olmen.

Minder betalen voor het laten plaatsen van een airco?

Uit onderzoek is gebleken dat het vergelijken van offertes loont. Vergelijk de offertevoorstellen van 3 verschillende airco installateurs uit Antwerpen via onze service. Geheel gratis en het verplicht u tot niets. Het kost slechts 2 minuten van uw tijd om ons contactformulier in te vullen.

Handige en relevante websites

Over Airpartners.be

Al vele bezoekers hebben dankzij onze offertedienst voordeel behaald door bij ons een offerteaanvraag te doen. Ons initiatief is gratis en de offertes die u ontvangt zijn geheel vrijblijvend. Door het vergelijken van offertes kunt u veel geld besparen en zo een airco installateur vinden die goedkoop en betrouwbaar is.

Leuk om te lezen:

Binnenkort:

 • Airco prijzen
 • Airco soorten
 • Warmtepompen
airco installeren