luchtvochtigheid

Luchtvochtigheid

Wist u dat het creëren van een aangenaam binnenklimaat niet alleen met temperatuur te maken heeft, maar dat vooral ook de luchtvochtigheid hierin een belangrijke rol speelt? Veel mensen zijn zich niet van dit feit bewust. Een te droge lucht in huis kan leiden tot een droge huid, terwijl een te hoge luchtvochtigheid voor een onprettig benauwd gevoel kan zorgen. Is de lucht te vochtig, dan kunt u ook last krijgen van vervelende ongemakken als schimmels in huis. Een van de beste manieren om de luchtvochtigheid goed te regelen is door een airco te laten installeren. Naast het koelen of verwarmen van de ruimte kunt u met een airco ook perfect de luchtvochtigheid beheersen.

Hoe werkt het?

Wanneer het erg warm is in huis, bijvoorbeeld op een hele warme zomerdag, begint uw lichaam te transpireren. Het vocht wordt opgenomen door de lucht in huis en zorgt op den duur voor een klam gevoel, omdat de lucht verzadigd raakt. Uw lichaam kan vervolgens moeilijker warmte kwijt en u krijgt het benauwd. Een airco zorgt ervoor dat het vocht uit de lucht wordt gehaald, waardoor het niet benauwd wordt in huis. Het vocht wordt met het condenswater in de airco naar buiten afgevoerd. Uw binnenklimaat blijft met behulp van een airco dan ook perfect in balans.

Meer weten?

U kunt hier ook snel meer te weten komen over de prijs voor het leveren en het laten installeren van een airco bij u thuis door de bij ons aangesloten vakkundige airco bedrijven. Vul daarvoor het online offerteformulier op deze website zo volledig mogelijk in. Wij staan ervoor garant dat u spoedig gratis en vrijblijvende offertes ontvangt van betrouwbare airco bedrijven uit uw regio. U kunt thuis op uw gemak alle prijzen doornemen en vergelijken, zodat u daarna precies weet bij wie u het voordeligste uit bent.

Leave a Reply