airconditioning systemen

Airconditioning, het binnenklimaat regelen voor winkel, woning of kantoor

Klimaatregeling kent steeds meer succes, ook in particuliere woningbouw. Enerzijds dwingt de opwarming van de aarde ons tot energie-efficiëntie; onze nieuwe woningen worden dus goed geïsoleerd en luchtdicht gebouwd maar vragen daardoor extra aandacht op het gebied van het binnenklimaat. Anderzijds drukken de recente hittegolven ons met de neus op de feiten en gaan we op zoek naar verantwoorde verkoeling.

Niet alleen temperatuur, maar ook de vochtigheid, zuiverheid en circulatie van de ons omringende lucht bepalen in hoge mate ons comfortgevoel. Verwarmen, koelen en ventileren gebeurt dan ook steeds meer via geïntegreerde systemen. Airpartners is een netwerk van pioniers op het gebied van innovatieve technologie. Zij bieden voor elke situatie een “state of the art” oplossing.

Airconditioning in de woning

Een probleem van oververhitting in woon- of slaapkamer of een geïntegreerd systeem bij renovatie of nieuwbouw? De wand en plafond airconditioners zijn hier het antwoord. 1 : 1 Split systemen (1buitenunit/1binnenunit) of het Flexi Multi systeem met Multi Split (1 buitenunit/tot 4 binnenunits) zijn makkelijk te installeren en zorgen voor een gezond binnenklimaat.

Speciaal ontworpen voor kleine tot middelgrote ruimtes, vormen dit type airco’s de ideale oplossing voor geluidsarme, efficiënte airconditioning en een aangenaam binnenklimaat binnen een realistisch budget. Er zijn veel verschillende modellen op de markt beschikbaar, de partners uit ons netwerk werken alleen met merken die tot de top op het gebied van technologie, energie-efficiëntie en betrouwbaarheid behoren.

Naast de single Split Systemen waar 1 buitenunit gekoppeld wordt aan 1 binnenunit, is er ook nog een geavanceerde reeks Multi Split Warmtepomp systemen, geschikt voor het koelen of verwarmen van verschillende ruimtes. 2, 3 of 4 binnenunits in verschillende capaciteiten en uitvoeringen kunnen aangesloten worden op één buitenunit. De gewenste temperatuur kan voor elke binnenunit individueel worden ingesteld.

R410A

Alle airconditioning toestellen die onze partners in hun assortiment hebben maken gebruik van de ozonvriendelijke koelvloeistof R410A. Dit milieuvriendelijke koudemiddel zorgt voor een maximale energie-efficiëntie.

Airconditioning voor winkels

Klimaatregeling in een winkel of handelspand? Speciaal ontworpen voor commerciële en winkeltoepassingen, overstijgt het ingenieus ontwerp van de Inverter systemen niet alleen de beperkingen die gepaard gaan met de installatie van traditionele split systemen, maar biedt het de eindgebruiker een verbeterd comfort en een drastische vermindering van energieverbruik.

Voordelen inverter technologie

  • Enkel of driefasige stroomtoevoer voor heel het gamma
  • Zeer lage startstroom voor heel het gamma
  • Volledig gamma binnenunits
  • Vermogen buitengroep kan verdeeld worden over 1, 2, 3 of 4 binnenunits
  • Voorgevuld voor leidinglengtes tot 30 meter
  • Tot 100m afstand tussen binnen- en buitentoestel

Steeds de juiste capaciteit

Elk inverter systeem dat onze partners gebruiken is uitgerust met een intelligente “inverter” sturing die de capaciteit van het systeem continu aanpast aan de vraag. Dit maakt een zeer precieze regeling van de temperatuur mogelijk, wat resulteert in een optimaal comfort!

Betaalbare Technologie

Wanneer men de COPs van Inverter Systemen vergelijkt met een equivalent On/off systeem met vaste snelheid, kunnen de verhoogde energie-efficiëntie en de daaruit volgende lagere verbruikskosten gemakkelijk berekend worden. Inverter systemen controleren bovendien de kamertemperatuur veel preciezer en werken daarbij vrijwel altijd in deellast, wat een hoger rendement tot gevolg heeft. Uw wagen is ook niet op z’n zuinigst als u plankgas rijdt! Zo wordt er nog meer energie bespaard en betaalt deze technologie zich erg snel terug.

Airconditioning in een hotelcomplex, hospitaal of kantoor?

VRF is het optimale systeem voor toepassingen waarbij een groter aantal binnengroepen elk individueel geregeld moet kunnen worden.

Voor elke toepassing een geschikte binnenunit

De binnenunits die onze partners aanbieden zijn fluisterstil, eenvoudig te monteren en uitbreidbaar met vele opties. Er zijn meerdere verschillende modellen beschikbaar in verschillende capaciteiten.

Buitenunits: betrouwbare spitstechnologie

De buitenunits garanderen u comfortabele en betrouwbare airconditioning, het hele jaar door. Alle buitentoestellen kunnen immers standaard koelen en verwarmen! U kan kiezen tussen meerdere airco’s. Zo is er een aircosysteem waarmee u de volledig installatie gelijk omschakelt van koelen naar verwarmen. Andere systemen kunnen deze omschakeling maken voor elk binnentoestel afzonderlijk, wat elke gebruiker echt op elk moment de gewenste temperatuur biedt.

De VRF met de kleinste ecologische voetafdruk

Deze nieuwe generatie warmtepompen is ontwikkeld met maximale aandacht voor het milieu. Volgende drie kenmerken zorgen ervoor dat de warmtepomp de CO2 uitstoot met 30% verlaagt t.o.v. de klassieke elektrisch aangedreven VRF systemen.

Warmterecuperatie

De restwarmte van de motor wordt zo veel mogelijk gebruikt; in de winter houdt het systeem hiermee de warmtewisselaar buiten ijsvrij, wat het rendement aanzienlijk verhoogt en de volle capaciteit garandeert bij elke buitentemperatuur (tot wel -20°C!). In de zomer kan deze restwarmte aangewend worden voor de productie van sanitair warm water.

Co-generatie

In optie kan een warmtepomp uitgerust worden met een generator. Zo produceert u zelf elektriciteit, en verhoogt u nogmaals het rendement van uw warmtepomp installatie!

Zeer laag gebruik primaire energie

In de productie en het transport van elektriciteit gaat veel energie verloren; zo wordt bijvoorbeeld de restwarmte van de meeste centrales niet gebruikt. De efficiënte gasmotor in de de warmtepomp gebruikt maar net wat u echt nodig heeft, en maakt gebruik van de efficiënte VRF-technologie om daar een uitstekend rendement mee te behalen. Niet alleen goed voor uw budget, maar ook voor het milieu!

Voor elke toepassing een geschikte binnenunit

De partners in ons netwerk hebben een uitgebreide waaier aan buiten- en binnenunits en meer controle opties dan ooit. Het is overduidelijk dat de elektrisch of gas-aangedreven VRF-systemen de beste keuze zijn voor high-end toepassingen.

Leave a Reply